İncir, zeytinden sonra kutsal kitaplarda adı geçen ikinci meyvedir.Bardacık, incirin yaş ve taze tüketilenidir.Çok özel bir meyvedir.1900 ‘lü yıllarda daha çok Buca’lı ve Urla’lı levantenlerin bahçelerinde bulunduğu bilinir.
Bardacık, çok zengin potasyum kaynağıdır.Diğer incir çeşitlerine göre şeker oranı biraz daha düşüktür.Bağırsaklarımızın çalışmasını kolaylaştırır.
Kızıldağlar’da ve Gödence’de ilk bardacık plantasyonlarının kuruluşu 1980 yıllarına dayanır. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Dr. Atıf Atilla bardacık plantasyonlarının kurulmasında büyük katkıları olmuştur.
İNCİR CİPSİ
Olgun bardacık incirlerinin dilimlenerek güneş’te kurutularak hazırlandığı için besin değerini kaybetmez. Sodyum, potasyum ve kalsiyum açısından oldukça zengindir. Doğal ve besleyici bir atıştırmalık olarak size tokluk ve keyif verecektir.